Friday, September 10, 2004

Little Italy in Barcelona

Restaurant
Little Italy
Adres:
Rec 30, Barcelona
Wat krijg ik daar te eten?
Italiaans en creatief Mediteraans
Wat is er bijzonder?
live jazz op woensdag en donderdagavond

Mijn culinaire herinnering:

Heuh... Barcelona ligt in Spanje. Wat doet die post over een Italiaans restaurant in een Blog over de Spaanse keuken? Gebrek aan creativiteit van de schrijver?

Neen, mijn beste, het was de op de tong smeltende foie die mij deed beslissen dit restaurant aan te raden. Ok, ok, Little Italy is daarnaast schitterend ingericht, donker, chique, jazzy, soho! Maar toch, als vermoed wordt dat de schrijver, een polder Hollander met een hoopvol sprankje bourgondisch Belgisch bloed, slechts op uiterlijk vertoon en sympathiek serverend personeel oordeelt, dan heb ik toch wat zekerheden te bieden van culinaire aard.

Wat te denken van mijn fijnproevende tafelgenoten?
Allereerst SieSie een beeldschone jongedame van Cantonese afkomst, al jaren kritisch, mede door haar jarenlange opvoeding in Chinees restaurant New Yen. Zij genoot reeds twee keer in dit etablishement....en ze komt nooit terug als de eerste keer niet bevalt!

Dan Paula, zij is opgegroeid aan de Galiciaanse kust en haar mooie blauwe ogen straalden boven de haar zo geliefde visgerechten!
U zou derhalve risicoloos kunnen concluderen, dat u met een gerust hart uw vis in Little Italy bestellen.

Tenslotte, Marco, Italiaan in hart en nieren, immer orerend over die heerlijke bittere 'radichio' salade die nergens zo lekker zou zijn als in zijn geliefde geboortestreek rond de Italiaanse stad Treviso.
U denkt toch niet dat ik positief over een Italiaans restaurant ga schrijven, als een Italiaan daar niet tevreden over zou zijn?

Neen, mijn beste lezers, de kok van Little Italy maakt smakelijk eten. Ik lees even kris kras door de kaart, voor zover ik 'm herinner...

Een heerlijke ziltige-sardine-zachte-avocado-tartaar, zomers frisse meloensoep met kersen, een heerlijke salade met een overschot aan foie, vele heerlijke verse pasta gerechten, een garnalen carpaccio...een welgemeend 'oeummh' stootte zich uit mijn mond terwijl de heerlijke witte Rueda wijn door mijn keelgat stroomde.

Voor de toetjes liefhebbers een cocospap met pure, pure chocolade. Maar ach, wie heeft er nog een toetje nodig na al dat hemels genot.

Veel eetplezier,

Michel







0 Comments:

Post a Comment

<< Home