Wednesday, October 20, 2004

Quimet & Quimet, een hemelse tapasbar

Tapasbar: Quimet & Quimet
Adres: Poeta Cabanyes, 25 (junto al Paral.lel), Barcelona Tel: 93.442.31.42
Bijzonder: Honderden heerlijke creaties, geweldige wijnen

Al sinds het begin van de vorige eeuw bieden de verschillende generaties van de familie Quimet genot voor op de tong. Althans, ik heb natuurlijk alleen maar van de verwennerijen van de huidige generatie mogen proeven. Maar ik ga er vanuit dat deze verwenkunst genetisch bepaald is.

Als ik er aan denk, dan loopt het water, in hoeveelheden al ware het de volledige inhoud van de zeven wereldzeeën, door de mond. Quimet & Quimet is een kleine bar, een beetje verscholen in Poble Sec, gevuld met een bar, een statafeltje of 3, alle wanden gevuld met wijnen en ander lekkers, een vriendelijk lachend culinair verwenteam en als klandizie onder andere een buurvrouw iets ouder dan vijftig, die flirt met Hollandse bezoekers.

Het concept is eenvoudig, je vraagt een hoeveelheid 'Montados', geeft aan dat het niet uitmaakt wat er op zit en binnen enkele minuten sta je met een bord vol culinaire creativiteit. Onwerkelijke heerlijke en creatieve combinaties met ingrediënten uiteenlopend van mosselen, geconfijte tomaten, foie, kaviaar, mosselen, kazen eigenlijk teveel om op te noemen.

Wij werden met het culinaire gilde 'De lavende weelde', een select gezelschap van kritische fijnproevers, uitgezwaaid met een lepel advocaat van totaal andere textuur en smaak dan wij gewend waren. Terwijl wij advocaat altijd als slap ouwe wijven spulletje omschreven, zijn wij inmiddels enthousiast. Maar dan wel over die éne lepel bij Quimet & Quimet, niet van het concept advocaat an sich.

Wij zijn Marian, degene die ons hier de eerste keer naar toebracht, eeuwige dank verschuldigd.

Smul Smakelijk,
Smullende Michel



0 Comments:

Post a Comment

<< Home